Kärlek

En gång älskade jag dig
när min värld var frusen och allting dött
kanske gör jag det fortfarande
kanske är det endast avstånd som trycker ner mig
som förhindrar kärlek att förleda mitt sinne
för tro mig, jag skulle bli förledd
Jag skulle följa dig bort och aldrig hitta mig själv igen
jag skulle vara vilsen och hopplös i den ödemark där du bor
där jag en gång var
 
Jag vill inte dit
jag vill inte vara hopplös
jag vill aldrig igen ligga apatisk och se på hur de ratar mig
 Det är inte jag men jag skulle ledas dit av dig
jag skulle vrida ut och in på mig själv bara för att vara till lags
 jag skulle aldrig bli jag igen
bara den du ville ha och någonstans djupt djupt inom mig
skulle jag gråta

Schema

Har just fått reda på att Lajvet avlutas Söndagen de 13:e september, samma dag som jag ska checka in på linnédagarna. Detta går ju såklart att lösa. Jag packar två resväskor och har den ena i bilen under lajvet och åker sedan direkt från västerås till göteborg, jag har bara svårt att se mig skjälv i göteborg efter jag har haft lajvsunk.

Ni vet vad lajvsunk är, man doftar våt hund av att ha på sig linne och ylle i fyra dagar, man har sovit dåligt eftersom tältet läcker, barr och gräs slåss om utrymmet i ditt hår och på 3 meter känner man den starka doften av gran, svett och rök. Det är så jag kommer komma ner till MVG:barnen, om jag är riktigt sjuk kan jag ju strunta iatt byta om innan och hävda att jag trodde det va linne-dagarna, festligt va? Dessutom kommer jag vara paranoid och se svartblod och mörkeralver överallt

Kain och Abel

From the silence, from the night
Comes a distant lullaby.

Jill drömmer om familj, om mjukt ljus, skratt och tryggheten i att kunna röra människor. Hon skrattar och ljudet låter som små, små silverklockor. Hon springer över ängar jagande och jagad i en lek utan slut.

Cry, remember that first cry,
Your brother's standing by,

Kalle är hennes bror, det vet hon lika säkert som hon vet att han är lycklig. I drömmen är han inte död, nej där är de båda lyckliga utan en tanke på framtiden, kamrater och den kalla vissheten av att världen är farlig.

And lot of loved
Beloved sons of mine.

Det finns ingen far där, ingen utav dem vill ha en. De kan inte föreställa sig vem som skulle vilja. Kalle minns hårda händer som slår  och en hård röst som svär. Jill minns inget annat än att han skickar kort varje jul och att han har två barn han älskar och att hon är det tredje.

Sing a lullaby.
Mother is close by.

Det finns en mor dock, för trots att ingen utav dem har några bra minnen från mödrar heller så finns det en längtan. En medvetenhet sparad från när de låg som en del av henne och hon var hela världen. Det finns en allomfattande kärlek och trygghet i den här modern och de vet att hon aldrig kommer lämmna dem. 

Innocent days
Such innocent eyes

Det är så Jill drömmer, men när hon vaknar är välden fortfarnde i ruiner och Kalle är bara ett spöke, ingen bror.

And he stole your brother's life,
Came home murdered, peace of mind.

Hon dödade honom och hon har fortfarande ingen aning om hur hon borde känna sig över det. Hon har fortfarande blod på sina fingrar och hans själ i sina händer.

Left you nightmares on the pillow.
Sleep now

När hon sover är världen annorlunda och så vill hon att det ska fortsätta vara.

Soul, surrendering your soul,
The heart in you not whole

De viskar om henne i skolan, om den kalla flickan som dödade sin klasskamrat med hjälp av en bok och ett hjärta av sten. De ser på henne och längtar efter att ha sönder henne. Hon är annorlunda och måste förstöras. Jill håller med.

For love, but love walked on
Cast into the dawn

Avensjuka hade styrt henne. Avensjuka på att Abels (Kalles) och inte Kains (Jills) hade motagits. På att hans löngner hade godtagits och hennes leenden kastats bort.

Branded with the mark.
Oh, shame of Cain.

Ingen rör henne, alla ser henne. Om de hade anfallit hade hon kunnat kämpa. Klöst efter ögon, stampat på blottade strupar. Nu bara går hon som ett spöke. Hon kan se ironin i att likna sig själv vid ett spöke när hon har ett vid sin sida.

From a garden of those light
To a wilderness of night.

Kalla dagar blir till varma nätter, där hon sover ensam i lägenheten med ett leende på läpparna. Där hon r trygg och älskad även om det bara är i en dröm. 

Sleep now
sleep now



______________________________________________________________________________

Den krusiva texten är från Lullaby for Cain. En mycket fin om än något creepy låt.

And I'm a lost and lonely man without a star to guide me.

Gargamel också jag är förkyld, eller också har jag svininfluensan. Det senare är läskigare men å andra siden så har jag symtomen och varit i kontakt med mycket människor. Vissligen kan jag inte ha blivigt smittad igårpå skänninge, så snabbt går det inte. Dock så har jag rört mig mer bland folk än jag brukar. Dessutom har jag ont i benen och ryggen och det är inte ett förkylningssymtom.

Det löser sig säkert, jag är ung och envis. Jag bara hoppas att inte mormor blir orolig och kommer upp och att jag inte smittat ner någon.

Skål


RSS 2.0