Dröm 1

Jag drömde underligt inatt.
 
Jag drömde att jag var i ett främmande hus som låg på ett område med vag liknelse med min lågstadieskola. Jag pratade inte och gick lika ofta på fyra ben som på två. Det var ett gammalt trähus med bara en våning och köket och vardagsrummet var samma.

Jag minns att jag som i fotändan på en säng som om jag hade varit en hund av något slag och att det fanns någon annan där i huset med. Jag kände mig säker i huset och stor del av drömmen gick åt att jag halvsov framför en kakelugn eller fick mat...någon varm trögflytande vätska. Jag minns att allt var varm och tryggt och den andre som fanns i huset rufsade om mig i håret.

Sedan sprang jag ut över ett litet äng liknande område och ner till stranden...om den nu kan kallas så. Det var bara stenar och jag satt där, på huk. Jag längtade mycket efter någonting kändes det som och det fanns många människor i bakgrunden.  

Ibland nådde vågorna bara upp till fotknölarna på mig och ibland så sköljde dom helt över mig. Jag fick syn på ett par till jag kände från skolan. Då dök en tanke upp i huvudet och på något sätt så trodde jag att dom spelade teater och inte förstod att det jag upplevde var verkligt. Eftersom jag knappt kunde prata förstod de mig inte. Jag kände mig hjälplös. Drömmen slutade där när jag kände mig som mest hopplös.


Drömanalys:


Företeelser: Hus, brasa, mat, sömn, djurliknande beteende, strand, hav, äng, stenar.


Känslor: trygghet, värme, längtan, hjälplöshet, rädsla

Guldkompassen

Filmen var Otroligt mycket bättre än jag trodde. Otroligt snyggt gjord med en ganska bra hjältinna.

Varken jungfru i nöd eller karate kvinnan. Hon var ynklig och kunde inte göra något själv ja men hon hade lite respekt i alla fall och var en mycket övertygande liten unge... mycket bra helt enkelt.

Något som därimot gör mig sur är slutet. Det är rent ut sagt fruktansvärt om man har läst boken. Det slutar tvärt och innan alla motiv ens har visats. Den första filmen visar en tydlig bild av vad som är ont och vad som är gott medan boken erbjuder många olika sanningar och utrymme för moraliska funderingar.

Tror dom att alla som ser på bio BARA vill ha specialeffekter? En så här vacker film skulle man inte förstöra genom att ha gjort längre bara för att få med det sista. Nu så kommer kontrasterna mellan filmerna vara jättestor och man kommer aldrig få en bra övergång...

En fin film men ändå en besvikelse

Lerungen

image1


Japp det är jag för en jävla massa år sedan. En nyskriven deprimerad dikt får ni också


Lerbarnet skrek de, lerungen
och jag begravde mig själv

Damm och vatten

De har glömt allt
De frågar vem jag är
En målning av vattenfärger
en falk som flyger
en drottning av drottningar
Jag förklarar med enkla ord

Jag är lerungen

Nu frågar de mig varför
och jag säger att det ger liv

Jord och vatten

De frågar efter mer
och jag säger inte
för att ni går rakt över mig
För att den fläckar och förstör
för att den alltid finns där för er
För att folk hatar den

Varm mylla och kallt vatten

Om den inte är uppladdad av någon som heter Mandro är den stulen och jag kommer att hämmnas på den som gör det.

Bio

Ska gå och se guldkompassen idag. Förväntar mig att bli besviken på handlingen men fruktansvärt imponerad av specialeffekterna. Har nämligen läst boken som var jävligt filosofiskt och med hur många mentaforer. Dessutom var den religiösa symboliken och djupet inget att underskatta.

Att dom skulle lyckas göra en bra handling av det på ett par timmar, knappast!

Men allt kan bli bra med specialeffekter så jag ska köpa mina popcorn och sitta där i mörkret...och bara njuta..


För trots allt så är handling överskattat

Nå blogg

Blogg fenomenet har brett ut sig och nu skall även jag skapa en.

Kommer skrivas i dagboksform med massa meningslösa citat ur min vardag och så vidare. Kommer även lägga upp dikter och länkar till bra musikvidoer (LÄS: Roliga) osv

Kort presentation.

Jag är en människa
Jag är under 20 och över 15 år.
Jag är inte politiskt engagerad
Jag Studerar.

Det är allt ni behöver veta.

åhh en sak till.

Jag är motsägelsefull och klankar ofta ner på saker som jag inte har något med att göra. Eftersom det här ska vara en blogg där jag skriver ner det jag tycker vd just det inlägget kan jag ändra mig lite när som helst, men det betyder inte att jag inte kände/tänkte så just när jag skrev. Jag tänker aldrig ljuga även om jag kan tänka mig att hålla tyst.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0